SOPHIA.AUSTRINS Architecture + Design


Contact About


Mockup_2011_07_01.pdf
Mockup_2011_07_01.pdf
Mockup_2011_07_01.pdf
Mockup_2011_07_01.pdf
Exterior View 3
Mockup_2011_07_01.pdf
Mockup_2011_07_01.pdf
Mockup_2011_07_01.pdf
programramp
Mockup_2011_07_01.pdf
Mockup_2011_07_01.pdf
honeycomb
Mockup_2011_07_01.pdf

Jewel Box

2011 Apr - 2011 May

[back]


Group Project: 3 students

The Project sits in the backyard of Gund Hall and frames four views. The main view focuses on Gund; it occurs at the bridge connection between the buildings.

A ramping path wraps around the core, encompassing a continuous exhibition space and connecting the public entry to the bridge above. A view is framed by each of the ramp’s three platforms, looking out towards campus and back towards the neighborhood of somerville.

These views are framed additionally by the ends of the office cores which act both as cross bracing and as part of the 3-dimensional truss at the roof. This truss sits on top of the core, pinned down by a structural diagrid to the north in order to support a large cantilever over the porch space facing the GSD backyard.